Συνάντηση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ στο υπουργείο Οικονομικών

Συνάντηση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ, δηλαδή της Deutsche Telecom και του ελληνικού δημοσίου πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο οικονομικών.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης ενώ την Deutsche Telecom η επικεφαλής για την Ευρώπη και την τεχνολογία, Κλαούντια Νέματ.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

Και οι δύο πλευρές υποστήριξαν ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, με βασικό στόχο την γνωριμία των βασικών μετόχων της εταιρείας και την ανταλλαγή απόψεων για την συνεισφορά του ΟΤΕ στην ελληνική οικονομία.

Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε: "Οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης. Είναι απαραίτητες για τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας, της δημόσιας Παιδείας, για τη λειτουργία της Πολιτείας και των δομών του Κράτους, για ένα νέο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα.

Τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποδομές είναι απαραίτητα για τη δημιουργία επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών και καινοτομίας από νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Ο ΟΤΕ διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη δημιουργία των νέων δικτύων και στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από την ευρυζωνικότητα.

"Χαίρομαι που υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων αναφορικά με την αξία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη και τη συμβολή του ΟΤΕ σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της DT στο εξωτερικό," τόνισε από την πλευρά της η κυρία Νέματ.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας