Κλείσιμο

ΕΛΑΣ: Τέσσερις προσαγωγές σε έρευνα για βέλγους τζιχαντιστές στην Ελλάδα (upd)

Σε τέσσερις προσαγωγές στην Αττική για βέλγους τζιχαντιστές στην Ελλάδα έχουν προχωρήσει, σύμφωνα οι έλληνες αστυνομικοί που συνεργάζονται στενά με τις βελγικές μυστικές υπηρεσίες στον απόηχο της διάλυσης του πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο.

Τα άτομα αυτά ταιριάζουν στο σήμα που έδωσαν οι Βελγικές αρχές για τον 27χρονο εγκέφαλο των βέλγων τζιχαντιστών και ελέγχονται από την αστυνομία. Όπως γράφουν σήμερα Σάββατο οι βελγικές εφημερίδες, πρόκειται για έναν 27χρονο βέλγο μαροκινής καταγωγής που μεγάλωσε σε συνοικία των Βρυξελλών, τον Αμπντελαχαμίντ Αμπααούντ.

Στην κατοχή των προσαχθέντων βρέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απόρρητου.

Το σήμα ελήφθη από την ΕΛΑΣ την Πέμπτη, και τελικά σήμερα εντοπίστηκε και προσήχθη από το Παγκράτι ένας ύποπτος, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταιριάζουν με τις περιγραφές που έχουν δώσει οι Βέλγοι.

Ήδη έχει ληφθεί γενετικό υλικό από τον προσαχθέντα, καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα σταλούν στις Βρυξέλες για ταυτοποίηση.

Για τους άλλους τρεις προσαχθέντες δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, ωστόσο από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για τζιχαντιστές.

Η έρευνα της ΕΛΑΣ συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν τζιχαντιστών που βρίσκονται στην χώρα μας.

Στο σήμα των Βελγικών αρχών αναφερόταν ότι ο εγκέφαλος των τζιχαντιστών επικοινωνούσε τηλεφωνικά με έναν κρατούμενο σε βελγική φυλακή. Ο κρατούμενος θεωρείτο ο ενδιάμεσος κρίκος με τους υπόλοιπους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα πάντα με το τηλεοπτικό δίκτυο, τα τηλεφωνήματα αυτά εντοπίσθηκε ότι έγιναν από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους, και ένας ακόμα συνελήφθη, σε επιχείρηση της βελγικής αντιτρομοκρατικής σε σπίτι της πόλης Βερβιέ.
Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Καραστεφανής - ΑΜΠΕ