Με την αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Ζευς έκλεισε η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Με την άκρως εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη του μαχητικού F-16 από την Ομάδα Ζευς της 115 Πτέρυγας Μάχης και την ιαχή του πιλότου «κρατήστε το κεφάλι ψηλά», μέσα στο πιλοτήριο, ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του «όχι» του 1940.

Εντυπωσιακή ήταν και η υπερπτήση των επιθετικών ελικοπτέρων αλλά και των υπόλοιπων τμημάτων των ενόπλων δυνάμεων.

«Η κρίση δεν θα μας νικήσει», δήλωσε μετά την παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Στην Αθήνα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12:00 η μεγάλη μαθητική παρέλαση στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος.

Στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, στο ύψος της Ερμού, σχολικοί φύλακες διαμαρτυρήθηκαν για τη διαθεσιμότητα.

Έκκληση για ομόνοια και ομοψυχία, ώστε να μην χρειάζονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις παρελάσεις και να υπάρχει μια κοινή αναγνώριση των «ιερών στιγμών» απηύθυνε, μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Να μην επιστρέψουμε σε αυτές τις καταστάσεις όπου δεν υπήρχαν ιερές στιγμές και ο καθένας μπορούσε να εκφραστεί όπως ήθελε, διαλύοντας παρελάσεις, ή μην επιτρέποντας την πραγματοποίησή τους», τόνισε.

Ζήτησε να υπάρχουν μέρες και στιγμές που «θα μπορούμε να τις γιορτάσουμε και να τις σεβόμαστε όλοι μαζί», ώστε οι φετινές να είναι οι τελευταίες παρελάσεις που θα γίνουν υπό αυτές τις συνθήκες ασφαλείας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ