Παράταση για τα συστήματα εισροών - εκροών ζητούν οι πρατηριούχοι

Παράταση της προθεσμίας εγκατάστασης των συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών στα πρατήρια της περιφέρειας, καθώς και στους μεταπωλητές πετρελαίου θέρμανσης, ζητεί με επιστολή της προς τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Στην αντίθετη περίπτωση, προειδοποιεί για προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς με πετρέλαιο θέρμανσης.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ξεκινά από την Τετάρτη, και η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι πολλοί πρατηριούχοι και έμποροι πετρελαίου θέρμανσης δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην κατά πάσα πιθανότητα αυξημένη ζήτηση, εξ αιτίας των μειωμένων τιμών του αργού πετρελαίου η οποία επηρεάζει πολύ θετικά, σε συνδυασμό με την μείωση του ΕΦΚ, τις λιανικές τιμές.

«Οι βασικοί λόγοι της μη ανταπόκρισης στην διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, παραμένουν:

α) Η εκκρεμότητα ογκομέτρησης χιλιάδων δεξαμενών, από μόνον τέσσερες διαπιστευμένες και πιστοποιημένες εταιρείες από το ΕΣΥΔ και

β) Η μη ολοκλήρωση από τις εταιρείες εγκατάστασης του συστήματος εισροών-εκροών σε Πρατηριούχους και Εμπόρους, λόγω έλλειψης εξαρτημάτων του συστήματος και αδυναμίας να ανταποκριθούν στα χρονοδιαγράμματα εγκατάστασης» τονίζει η ΠΟΠΕΚ σε ανακοίνωσή της.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ