Εντολή για σύλληψη γιατρών του Δρομοκαΐτειου - Δεν κράτησαν για νοσηλεία 44χρονο που αυτοκτόνησε

Εντολή για τη σύλληψη με τη διαδικασία του Αυτοφώρου των γιατρών που ήταν χθες Πέμπτη σε υπηρεσία στο Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο και δεν κράτησαν για νοσηλεία τον 44χρονο άστεγο άντρα που σήμερα έβαλε τέρμα στην ζωή του, έδωσε ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης.

Η υπόθεση, με την άρνηση των γιατρών να δεχθούν τον άντρα, αποκαλύφθηκε σήμερα μετά την τραγική πτώση του από τον 4ο όροφο κτιρίου στην οδό Χαλκοκονδύλη, το οποίο μισθώνεται από τον Δήμο για να διαμένουν άστεγοι.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και έδωσε εντολή στις αστυνομικές αρχές να συλλάβουν στα πλαίσια του Αυτοφώρου τους δυο γιατρούς του Δρομοκαϊτειου, καθώς φέρονται να αγνόησαν τη διάγνωση των συναδέλφων τους από το Αιγινήτειο , όπου είχε πάει νωρίτερα ο 44χρονος.

Οι γιατροί του Αιγινήτειου Νοσοκομείου διέγνωσαν ότι ο 44χρονος πάσχει από «έκπτωση νοητικής λειτουργίας και κατάθλιψη» και ζήτησαν να μεταφερθεί στο Δρομοκαΐτειο . Ωστόσο εκεί οι δύο γιατροί , που ζητείται η σύλληψή τους , φέρονται να έκριναν πως ο άντρας δεν χρήζει νοσηλείας και τον άφησαν να φύγει.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ