Διπλός ισχυρός σεισμός, 5,7 και 4,7 βαθμών, ανοιχτά της Πελοποννήσου (upd)

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις, 5,7 και 4,7 βαθμών, σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα τριών λεπτών τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοιχτά της ανατολικής Πελοποννήσου, στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Λακωνίας και Μήλου, περίπου 120 χιλιόμετρα ανατολικά της Σπάρτης, σύμφωνα με τις επίσημες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Η πρώτη δόνηση έλαβε χώρα στις 6:45 και η δεύτερη στις 6:48. Έως τώρα, στον ίδιο χώρο έχει σημειωθεί ακόμα μία ασθενής δόνηση 2,7 βαθμών, στις 7:13.

Και οι δύο υποθαλάσσιες δονήσεις είχαν πάντως αρκετά μεγάλο εστιακό βάθος, με το σεισμό των 5,7 βαθμών να τοποθετείται 95 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του βυθού, ενώ το δεύτερο πλήγμα του Εγκέλαδου υπολογίζεται πως είχε βάθος πάνω από 60 χιλιόμετρα.

Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί στην ανατολική Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική, με το επίκεντρο να εντοπίζεται περίπου 144 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Στην περιοχή δεν είχε καταγραφεί ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα κατά τις τελευταίες ημέρες. 

«Πρόκειται για σεισμό ενδιάμεσου βάθους και τέτοιοι σεισμοί δεν μας δημιουργούν προβλήματα» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Καθησυχαστικός ήταν και ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ