Κικίλιας στον ΣΚΑΪ: «Αυταπόδεκτο» ότι η επιχείρηση για τον Μαζιώτη δεν ήταν τυχαία

Είναι «αυταπόδεκτο» ότι η επιχείρηση σύλληψης του Μαζιώτη δεν ήταν τυχαία, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως υπήρχε προσπάθεια εύρεσης του Μαζιώτη επί μέρες πριν τη σύλληψή του, προσθέτοντας ότι η Αντιτρομοκρατική αξιοποιεί τις πληροφορίες που έχει με πολλή μεγάλη προσοχή και αναλύει τα στοιχεία.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η σύλληψη του αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα συνέπεσε με την επιχείρηση «Θησέας» κατά της εγκληματικότητας, ο υπουργός εξήγησε πως οι δράσεις κατά της εγκληματικότητας και του παρεμπορίου άρχισαν πριν από μερικές μέρες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά η σύλληψη Μαζιώτη δεν ήταν τυχαία.

Μάλιστα, ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στην 25χρονη πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής, η οποία εντόπισε τον Μαζιώτη στο Μοναστηράκι. Όπως εξήγησε, η Αντιτρομοκρατική δρα οργανωμένα, βάσει σχεδίου και προγραμματισμού και είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, είπε ότι η επιχείρηση εξελίσσεται και συνεχίζεται και η Αστυνομία διαθέτει περισσότερα στοιχεία από όσα διέθετε μέχρι χθες. «Η μάχη με την τρομοκρατία είναι διαρκής» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Ερωτηθείς για το αν η σύλληψη Μαζιώτη ανοίγει το δρόμο και για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης επισήμανε ότι υπάρχουν επαφές και σχέσεις μεταξύ τρομοκρατικών οργανώσεων και προσώπων αλλά και του κοινού ποινικού εγκλήματος.

Όπως είπε, οι έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και περιμένουμε και άλλα στοιχεία.

Τέλος απαντώντας στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις Στρατούλη ότι η σύλληψη ήταν τυχαίο γεγονός που οφείλονταν και στα λάθη του Μαζιώτη, είπε ότι δεν πρέπει κανείς να δυναμιτίζει το κλίμα και χαρακτήρισε την ενέργεια Στρατούλη «ακατανόητη».

Σημείωσε ότι πρέπει όλα τα κόμματα να έχουν κοινή στάση απέναντι στην τρομοκρατία και χαρακτήρισε «προσβλητική» τη στάση όσων δεν καταδικάζουν την τρομοκρατία. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί υπάρχει πρόβλημα μια ειλικρινούς, καθαρής, χωρίς παρενθέσεις και σημεία στίξης δήλωσης» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ