Προπηλακισμός φοιτητή που θέλησε να καταγράψει επεισόδια στο ΕΜΠ

Ένταση νωρίτερα έξω από την πύλη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μεταξύ φοιτητών που διαμαρτύρονταν για το επ' αόριστον κλείσιμο του Ιδρύματος από τους διοικητικούς υπάλληλους και άλλων σπουδαστών.

Φοιτητής δέχτηκε επίθεση όταν επιχείρησε να καταγράψει το γεγονός με το κινητό του. Απειλήθηκε μάλιστα για να διαγράψει το υλικό.

Eντός της ημέρας οι διοικητικοί υπάλληλοι για να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις τους για το θέμα.

«Είναι στο χέρι του υπουργού Παιδείας και των πρυτανικών αρχών να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να εφαρμοστεί ο νόμος και να ανοίξει το Μετσόβιο» είπε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος. «Οι υπεύθυνοι πρέπει να μην φοβούνται και να αναλάβουν τις ευθύνες τους» πρόσθεσε.

«Οι όροι που έχει διαμορφώσει η κυβέρνηση είναι αυτοί που εμποδίζουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε ότι ο θεσμός της αξιολόγησης είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που οδηγεί σε διαθεσιμότητα και απολύσεις.

Με αφορμή του λουκέτο στο ΕΜΠ, ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος τάχθηκε μεν υπέρ των ανοιχτών πανεπιστημίων, πρόσθεσε όμως ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι λειτουργούν κάτω από τον πέλεκυ της διαθεσιμότητας και τους κατανοεί.

«Το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι καταστροφικό, να επιστρέψουν όλοι οι διαθέσιμοι, να γίνει αξιολόγηση, και εάν αποδειχθεί ότι το προσωπικό είναι πλεονάζον, που δεν θα αποδειχθεί, τότε να προχωρήσουμε στη διαθεσιμότητα» σημείωσε στον σταθμό μας.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ