Παράνομη «σοδειά» 11 τόνων καπνού είχε 47χρονος στη Φθιώτιδα

Για πλούσια «σοδειά» λαθραίου καπνού συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μακρακώμη Φθιώτιδας ένας 47χρονος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι και σε αποθήκες ιδιοκτησίας του, ο συλληφθείς κατείχε περίπου 11 τόνους λαθραίου καπνού οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

Η Αστυνομία έφτασε στον 47χρονο αφότου αστυνομικός, προσποιούμενος επίδοξο αγοραστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του, προκειμένου να αγοράσει ποσότητα καπνού.

Στη συνέχεια, ο συλληφθείς απέστειλε μέσω εταιρείας κούριερ στη Λάρισα δύο χαρτοκιβώτια που περιείχαν 40 κιλά αφορολόγητο καπνού κομμένο, έτοιμο για χρήση και συσκευασμένο σε 80 αεροστεγή σακουλάκια, βάρους 500 γραμμαρίων το καθένα.

Ακολούθησε η σύλληψη του 47χρονου.

Πέραν των 11 τόνων καπνού, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην οικία και τις αποθήκες του συλληφθέντα 38.035 ευρώ, ένα παλαιό κυνηγετικό όπλο, ένα αεροβόλο πιστόλι με τέσσερα μεταλλικά σφαιρίδια, αριθμός διαφορετικών φυσιγγίων και ένα πολεμικό βλήμα όπλου.

Τα καπνά που κατασχέθηκαν θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και περί όπλων. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας, ενώ την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ