Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Δευτέρα τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την ασφαλή μετακίνηση κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Μεταξύ άλλων, για σήμερα Δευτέρα απαγορεύεται η κίνηση των οχημάτων άνω του 1,5 τόνου από 15:00 το απόγευμα έως 22:00 το βράδυ:

• Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
• Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
• Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
• Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, με την πληρότητα στα περισσότερα πλοία να αγγίζει το 75% με 80%.

Αυξημένη η κίνηση και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο 100% έφτασε η πληρότητα στα ΚΤΕΛ Αττικής, που επιστράτευσαν και επιπλέον λεωφορεία προκειμένου να ικανοποιήσουν το επιβατικό κοινό.

Ωστόσο, μειωμένη κατά περίπου 10% ήταν συνολικά η έξοδος των Αθηναίων αυτήν τη χρονιά σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την Τροχαία.

Ως δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους εκδρομείς χαρακτηρίζονται το Παρίσι και, εντός συνόρων, η Αλεξανδρούπολη και τα Χανιά.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ