Κλείσιμο

Μακρή: Δωσίλογοι όσοι υπηρετούν μια κυβέρνηση που ξεπουλά τη ΔΕΗ - Απαντήσεις συνδικαλιστών

Την έκφραση «θα σας κρεμάσουνε», που σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ φέρεται να απηύθυνε σε συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας, διέψευσε κατηγορηματικά η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3. Ωστόσο, η βουλευτής ανέφερε ότι είπε «δωσίλογους» και «προδότες» όσους «υπηρετούν αυτή την κυβέρνηση που ξεπουλάει τη ΔΕΗ».

Στο θέμα επανήλθε αργότερα η βουλευτής με ανακοίνωσή της: «Δεν έχω σκοπό, επιθυμία ή αρμοδιότητα να κρεμάσω κανέναν. Στον Ελληνικό Λαό απολογηθείτε για τις πράξεις και τα ψεύδη σας» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Μακρή, κατηγορώντας τους προσκείμενους σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστές ότι σιώπησαν σε πωλήσεις τμημάτων της ΔΕΗ σε ιδιώτες.
 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Σπάρτακος Γιώργος Αδαμίδης υποστηρίζει ότι οι επίμαχες εκφράσεις είναι καταγεγραμμένες, προκαλώντας την κ. Μακρή να κάνει μήνυση «για να δούμε τι λεει το υλικό».

«Είναι έξω από οποιαδήποτε δεοντολογία να λεει ‘δωσίλογοι και προδότες θα σας κρεμάσουμε’ ένας εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, να ξεστομίζει απερίγραπτα και απαράδεκτα πράγματα... Το συνέδριο θα καταγγείλει αυτές τις συμπεριφορές. Αν αυτό δεν είναι Χρυσαυγίτικες φράσεις τότε τι άλλο είναι δεν ξέρω» δήλωσε ο κ. Αδαμίδης στον ΣΚΑΪ.

Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Παντελής Καραλευτέρης, τόνισε στον σταθμό μας ότι η επίθεση της κ. Μακρή σε εκλεγμένους συνδικαλιστές είναι ανοίκεια και έξω από τα όρια, λέγοντας ότι «ούτε Χρυσαυγίτης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τέτοιες εκφράσεις. (...) Εγώ την υπερασπιζόμουν λέγοντας ότι έπρεπε να μιλήσει νωρίτερα, και μετά επετέθη και σε μένα. Προσβάλει το δημοκρατικό κόσμο».  
Πηγή: skai.gr