Πρόσθετη βοήθεια στην οικογένεια του δολοφονηθέντος υπαρχιφύλακα

Την πρόθεση του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου να στηρίξει με πρόσθετη βοήθεια την οικογένεια του δολοφονηθέντος σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου, γνωστοποίησε στη Βουλή ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου.

Μιλώντας στην ειδική επιτροπή για το σωφρονιστικό σύστημα, ο κ. Μαρίνος Σκανδάμης δήλωσε ότι είναι στις προθέσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης στα θύματα εν ώρα υπηρεσίας να δίνεται πρόσθετη βοήθεια, σε σχέση με αυτή που μέχρι τώρα παρέχεται από την υπηρεσία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει και να εξειδικεύσει το είδος της βοήθειας.

Εξάλλου, ο κ. Σκανδάμης καταδίκασε εκ νέου τη δολοφονία του αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Νιγρίτας κάνοντας λόγο για ενέργεια που βγαίνει από τις πιο σκοτεινές ιστορίες, βάναυση, αποτρόπαια και απάνθρωπη». Πρόσθεσε δε, ότι το Υπουργείου αναμένει τα αποτελέσματα του πειθαρχικού ελέγχου των εμπλεκομένων σωφρονιστικών υπαλλήλων προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο των πειθαρχικών σχετικά με τη διαθεσιμότητα , αργία κτλ των εμπλεκομένων.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου