Βοήθεια 150.000 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς στο Άργος – Τατούλης: Τα χρήματα δεν αρκούν ούτε για το Δήμο

Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί άμεσα στον δήμο Άργους, για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, όπως ανακοινώθηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πόλη, υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

«Έχουν σημειωθεί μεγάλα προβλήματα, καταστράφηκαν τρία γεφύρια και κατέρρευσαν δύο μεγάλα τεχνικά έργα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος τόνισε τα προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο της οδοποιίας, με «διακοπές οδικού δικτύου σχεδόν σε όλο το μήκος του επαρχιακού και εθνικού δικτύου».

Ερωτηθείς για το εάν η περιφέρεια θα μπορέσει να λάβει μέρος της κρατικής επιχορήγησης, ο κ. Τατούλης σημείωσε πως το ποσό αυτό είναι πολύ μικρό, καθώς δεν επιτρέπει στο Δήμο Άργους «να καλύψει ούτε τα έργα περιφερειακής οδοποιίας».

Από τις πλημμύρες έχασε τη ζωή της μία 55χρονη γυναίκα, η οποία βρέθηκε πνιγμένη στο υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμενε.

«Αυτό που έζησα τη νύχτα στο Άργος δεν το έχω ξαναζήσει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καμπόσος, προσθέτοντας πως το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο κ. Καμπόσος έκανε λόγο για εκτεταμένες ζημιές σε όλο το Δήμο Άργους - Μυκηνών.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο ανέφερε ότι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δοθούν κονδύλια στον Δήμο Άργους για την αποκατάσταση των υποδομών και για αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Άργους - Μυκηνών.

Άμεσα θα υπάρξει, όπου απαιτείται, παρέμβαση από την περιφέρεια Πελοποννήσου, για αποκατάσταση των ζημιών στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, ενώ έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών στις υποδομές.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, ξεκινά η καταγραφή και αύριο Τρίτη θα βρίσκεται στην περιοχή ο διοικητής του ΕΛΓΑ, Βασίλης Έξαρχος, ο οποίος θα συντονίσει το έργο της καταγραφής και θα δώσει οδηγίες.

Ζημιές έχουν υποστεί περισσότερα από 200 σπίτια, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε από τους υπουργούς να δοθεί επιπλέον επίδομα θέρμανσης στους πλημμυροπαθείς.

Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Άργους - Τρίπολης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ