Προβλήματα και στη στατική επάρκεια στη γέφυρα Κρεμαστής

Τουλάχιστον δύο φορές τα τελευταία 5 χρόνια είχαν δημιουργηθεί σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα στη γέφυρα της Κρεμαστής, όμως το έργο για την ανακατασκευή της δεν προχωρούσε.

Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο της Ρόδου, Μάριο Κουκιά, κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας που είχε σημειωθεί τον Δεκέμβριο του 2012, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο τρίτο πέδιλο της γέφυρας από την ανατολική πλευρά.

Επίσης, τα πέδιλα της γέφυρας παρουσίασαν ζημιές κατά την θεομηνία του 2010. Μηχανικοί του νησιού έλεγαν από τότε ότι υπήρχε πρόβλημα με τη στατική επάρκεια της γέφυρας και υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσής της.

Για το συγκεκριμένο έργο της Γέφυρας της Κρεμαστής, το 2010, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης - τότε Νομάρχης Δωδεκανήσου - είχε δώσει εντολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες της τέως Νομαρχίας Δωδεκανήσου να προχωρήσουν στη δημοπράτηση της Γέφυρας στην Κρεμαστή, προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ καθώς δεν υπήρχε θετική ανταπόκριση από το τότε υπουργείο Περιβάλλοντος- Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, για χρηματοδότηση του έργου κατασκευής της νέας γέφυρας.



Πηγή: Γιώργος Κεραμιτζόγλου