Κλείσιμο

Απολύθηκαν από το Δημόσιο οι δύο που το 2009 δολοφόνησαν το δήμαρχο Παγγαίου

Την απόλυση από το ελληνικό Δημόσιο των δύο δημοτικών υπαλλήλων που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έστω και με καθυστέρηση, οι δολοφόνοι του δημάρχου Παγγαίου απολύθηκαν και με τη βούλα», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.





Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο καθώς οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι λάμβαναν μέχρι σήμερα το 50% του μισθού τους, παρά το γεγονός ότι το έγκλημα διαπράχθηκε το Δεκέμβριο του 2009.

Μολονότι οι δύο δράστες έχουν ομολογήσει την πράξη τους και καταδικαστεί σε ισόβια και 17ετή κάθειρξη αντίστοιχα, έως σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό να τους περικοπεί ο μισθός, διότι η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί ακόμη σε δεύτερο βαθμό, επειδή τα προηγούμενα χρόνια δεν λειτουργούσε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο και η σχετική απόφαση εκκρεμούσε.

Η συνεδρίαση έγινε τελικά στις 17 Ιουλίου. Στις 15 Νοεμβρίου εξέπνευσε η προθεσμία που είχαν προκειμένου να προσφύγουν κατά της απόφασης, και τελικά την Τρίτη εκδόθηκαν οι διαπιστωτικές πράξεις απόλυσής τους.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ