Δίκη Άκη: Άρχισε η διαδικασία απολογιών των 19 κατηγορούμενων

Άρχισε η διαδικασία απολογιών των 19 κατηγορούμενων - στη δίκη για τη ροή μαύρου χρήματος στην υπόθεση για τα εξοπλιστικά - με πρώτο τον ιδιοκτήτη κατασκευαστικής Arcon, Αστέριο Οικονομίδη.

Το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει την δυνατότητα σε οποίον κατηγορούμενο θέλει, να απολογηθεί αυτήν την εβδομάδα, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να απολογηθεί οποιοσδήποτε κατηγορούμενος μετά τη θερινή διακοπή.

Νωρίτερα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε το αίτημα του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος ζητούσε από το δικαστήριο να του δώσει εύλογο χρόνο για την απολογία του.

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος όπως είπε, "ο νόμος για υποθέσεις διαφθοράς ορίζει διαδικασίες εξπρές σε όλα τα στάδια της δίκης χωρίς καμία διακοπή για υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος".

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός επανέφερε και το θέμα της κλήτευσης των τότε μελών του ΚΥΣΕΑ αφου κατ αυτόν η απόφασή τους αποτελεί την ουσία της υπόθεσης σε μία δίκη καθαρά πολιτική με ουσία εθνική και στρατηγική για τη χώρα.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε με σκληρά λόγια προς το Δικαστήριο λέγοντας πως είναι μεροληπτικό και απορριπτικό προς το  πρόσωπό του.

Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός