Κλείσιμο

Κινητοποιήσεις από ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΛΜΕ και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ενόψει πολυνομοσχεδίου

Κινητοποιήσεων συνέχεια την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου τη Βουλή.

Κλειστοί οι δρόμοι αυτή την ώρα γύρω από το Σύνταγμα λόγω πορείας προς τη Βουλή περίπου 3.000 δημοτικών αστυνομικών, εργαζομένων στους ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου απόψε στη Βουλή.

Το απόγευμα, στις 19:00, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας απέρριψε της νομοτεχνικές βελτιώσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών αναφορικά με τα ζητήματα της κινητικότητας δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων, αλλά και το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Σχετικά με τη διαθεσιμότητα, η ΚΕΔΕ τονίζει πως οι τροποποιήσεις δεν αλλάζουν το περιεχόμενο των σχετικών διατάξεων, ενώ σε ό,τι αφορά στο Παρατηρητήριο, σημειώνει πως «συντάσσεται απολύτως με τη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία κρίνει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έρχονται σε αντίθεση με την Συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ».

Τούτων όλων δοθέντων, η ΚΕΔΕ εμμένει στο κάλεσμα για απόσυρση των σχετικών διατάξεων.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών αφαίρεσε από το πολυνομοσχέδιο την κοινή υπουργική απόφαση για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων.

Αναφορικά με τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες προβλέπεται η εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα όσων έχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο σπουδών.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ