Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ – Πολιτικές αντιδράσεις

Σε αποχή από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Για τη Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους - μέλη της Ομοσπονδίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.

Την Τρίτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, με βασικό σύνθημα «περικυκλώνουμε τη Βουλή-απόσυρση του πολυνομοσχεδίου». 

Σημειώνεται ότι την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων της χώρας έως την Τετάρτη, όποτε ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο, αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), επικυρώνοντας την πρόταση του προέδρου της Κώστα Ασκούνη.

 Μόνο την Τρίτη, ημέρα γενικής απεργίας, θα κλείσουν και οι προνοιακές δομές των δήμων.

 Με προσωπικό ασφάλειας θα λειτουργούν όλες τις ημέρες οι τομείς καθαριότητας.

 Νέα έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ δεν αποκλείονται ακόμα και μαζικές παραιτήσεις δημάρχων.

Πολιτικές αντιδράσεις

Είμαστε στην αρχή μιας λαίλαπας, η οποία επιβάλλεται χωρίς σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, επί δικαίων και αδίκων, αναφέρει η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κ.Ο. των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας τη διαθεσιμότητα.
Συνεχίζει αναφέροντας ότι «ν η απάντηση σε όλα αυτά δεν είναι οι ομαδικές αντιδράσεις πληττόμενων και μη και οι προσφυγές στη δικαιοσύνη για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων αυτών, δεν έχουμε καμία ελπίδα και θα είμαστε οι στοχοποιημένοι στην επόμενη ή μεθεπόμενη λίστα, όπως και αν αυτή ονομασθεί, σε αντίθεση με όσους αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ, στη λίστα των off-shore, στη λίστα όσων έχουν αγοράσει ακίνητα στο Λονδίνο κλπ, οι οποίοι παραμένουν στο απυρόβλητο».

Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και να μην προχωρήσει καμία απόλυση ή διαθεσιμότητα ζητα το ΚΚΕ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «το πολυνομοσχέδιο και τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο, τους απολυμένους - με ή χωρίς διαθεσιμότητα -, αφορούν όλο το λαό, γιατί εντείνουν τη φοροληστεία, καταργούν τον πετσοκομμένο κατώτατο μισθό και διαμορφώνουν έναν κρατικό μηχανισμό ακόμη πιο εχθρικό στις λαϊκές ανάγκες, και πιο προσαρμοσμένο στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων.
Πηγή: skai.gr