Αξιολόγηση των υπουργών από πολίτες μέσω... ίντερνετ

Ομάδα εθελοντών και ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με την επωνυμία Emeisoipolites.gr που έχει ως σκοπό την ανεξάρτητη παρακολούθηση των κυβερνητικών δράσεων δημιούργησε ο συγκοινωνιολόγος Νότης Παρασκευόπουλος.

"Δεν πάμε να κάνουμε τους φιλοκυβερνητικούς, ούτε να φοβίσουμε την κυβέρνηση. Θέλουμε να ξεκουνήσουμε τον κάθε υπουργό" τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3. 

Πρόσθεσε πως μέσω της ιστοσελίδας σε πρώτη φάση παρακολουθούν 33 επιλεγμένες δράσεις που αφορούν μεταξύ άλλων στη γραφειοκρατία, στην καθημερινότητα του πολίτη, στους συνταξιούχους και εκεί κάθε πολίτης μπορεί επώνυμα ή ανώνυμα να καταγγέλλει δυσλειτουργίες στον κρατικό μηχανισμό.

Στη συνέχεια, η ομάδα των εθελοντών θα ελέγχει την καταγγελία και εάν ευσταθεί θα ενημερώνεται και θα ελέγχεται ο αρμόδιος υπουργός.

Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι οι υπουργοί με τους οποίους έχει συναντηθεί το «Εμείς οι πολίτες» εμφανίζονται θετικοί στη λειτουργία ενός ανεξάρτητου μηχανισμού ελέγχου.

Ήδη οι κ. Χατζηδάκης και Αρβανιτόπουλος προθυμοποιήθηκαν να δώσουν πλήρη ενημέρωση.

Σημειώνεται πως επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Παρασκευόπουλος υπήρξε άτυπος σύμβουλος του και είχε αναλάβει το ρόλο του «βαθμολογητή των υπουργών».

«Δυστυχώς κάποιο από τα στελέχη του τότε Μαξίμου είπε "θα βγάλουμε τα άπλυτά μας στη φόρα;". Τι άπλυτα μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός;» τόνισε ο συντονιστής της κίνησης «Εμείς Οι Πολίτες» εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο αντιμετώπισης της ομάδας από υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ