Αιτήσεις μετεγγραφής επιτυχόντων στις Πανελλαδικές

Αρχίζει από αύριο (Τετάρτη 10 Απριλίου) η υποβολή αιτήσεων μετεγγραφής σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ άλλης πόλης για τους επιτυχόντες των περσινών πανελλαδικών εξετάσεων. Η μεταφορά της θέσης πραγματοποιείται μόνο από Πανεπιστήμιο σε Πανεπιστήμιο ή από ΤΕΙ σε ΤΕΙ διαφορετικής πόλης, αντίστοιχης Σχολής ή Τμήματος.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που είχαν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές εξετάσεις (Μάιος-Ιούνιος 2012) και των οποίων το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.500 ευρώ ή τις 15.000 ευρώ για ειδικές κατηγορίες.

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Ο υποψήφιος που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσης επιτυχίας του, προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιδεικνύοντας το Δελτίο Αστυνομικής του Ταυτότητας/Διαβατήριο (ταυτοποίηση), προκειμένου να δημιουργήσει Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας.

Με τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας και τον οκταψήφιο Κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων υποβάλλεται η αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι, μετά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, δεν θα έχουν δυνατότητα τροποποίησης ή ανάκλησης της αίτησης.

Πηγή: Γιώτα Γκοβόστη