Παναγιωτόπουλος: Χωρίς τα προγράμματα απασχόλησης η ανεργία στο 31% - 32%

Η ανεργία θα ήταν 4 - 5% υψηλότερη αν δεν υπήρχαν τα ειδικά προγράμματα απασχόλησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, ανέφερε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Εργασίας Nίκος Παναγιωτόπουλος.

Πρόσθεσε ότι όσο θα συνεχίζεται η υφεσιακή πορεία της οικονομίας τόσο η ανεργία θα αυξάνεται, κάτι που όπως επισήμανε, πρέπει να ανατραπεί.

Τόνισε ότι την Τρίτη κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής απασχόλησης στο υπουργείο θα συζητηθεί για πρώτη φορά το ζήτημα των 400.000 οικογενειών χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε επίσης ότι τα κριτήρια χορήγησης επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα. Είπε πάντως ότι θα υπάρξουν "λογικές ρυθμίσεις" για τις οφειλόμενες εισφορές προς ασφαλιστικά ταμεία.

Αναφερόμενος εξάλλου στις δηλώσεις της ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη για τον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι «πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Σαμαράς κι όχι η Δαμανάκη, επομένως ισχύουν όσα έχει πει ο πρωθυπουργός», κάνοντας λόγο για πολιτική εκτίμηση της ευρωπαίας επιτρόπου.

Πρόσθεσε ότι ο ΟΑΕΔ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για τα εισοδηματικά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια σε περιοχές υψηλής ανεργίας όπως Πέραμα, Ελευσίνα, Σκαραμαγκάς.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ