Σύνδεση DNA τριών συλληφθέντων Βελβεντού με «Πυρήνες της Φωτιάς»

Με ληστείες, επιθέσεις και διαμερίσματα που χρησιμοποιούσε η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» συνέδεσαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας γενετικό υλικό τριών εκ των τεσσάρων συλληφθέντων για τη διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό του Γιάννη Μιχαϊλίδη σε πιστόλι που είχε βρεθεί στην Πεύκη κατά τη διάρκεια συμπλοκής μελών της οργάνωσης με αστυνομικούς, σε διαμέρισμα στον Κολωνό, στο διαμέρισμα της οδού Ελλησπόντου στο Βόλο, και σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, στην οδό Σαπφούς.

Παράλληλα, DNA του Δημήτρη Πολίτη ταυτοποιήθηκε σε καπέλο που βρέθηκε έπειτα από ληστεία σε τράπεζα στη Φλώρινα, σε διαμερίσματα στον Κολωνό, τον Ταύρο, το Βόλο, την Καλλιθέα, και σε οίκημα στο Πόρτο Ράφτη, το οποίο χρησιμοποιούταν ως κρησφύγετο από τους «Πυρήνες» έως τις 14 Απριλίου.

Όσον αφορά τον Νικόλαο Ρωμανό, ταυτοποιήθηκε υλικό σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που βρέθηκε σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο το 2009, στα διαμερίσματα του Κολωνού και της Καλλιθέας.

Οι έρευνες συνεχίζονται.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ