Κλείσιμο

Πρόταση εισαγγελέα για ενοχή Παπαγεωργόπουλου – Λεμούσια

Την ενοχή του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου αλλά και του άλλοτε στενού του συνεργάτη, πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, για την υπεξαίρεση στον δήμο, ύψους 51,4 εκατ. ευρώ, πρότεινε προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Χαλντούπης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να κηρυχθούν ένοχοι οι Β. Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για τον δεύτερο προτείνει επιπλέον την ενοχή του για την κατηγορία τής απλής συνέργειας σε πλαστογραφία. Οι παραπάνω κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Εξάλλου, για τους κ. Παπαγεωργόπουλο και Λεμούσια, εισηγήθηκε να διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η δικογραφία για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) προς άσκηση νέας ποινικής δίωξης.

Σε ό,τι αφορά τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Επιπλέον εισηγήθηκε την ενοχή του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και στην πλαστογραφία.

Η διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί με την πρόταση επί της ενοχής ή μη των υπολοίπων κατηγορουμένων (σύνολο 18), ανάμεσα στους οποίους και για τους τρεις πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών.

Πηγή: skai.gr