Ιερώνυμος: «Κανείς ανασφάλιστος να μην μείνει χωρίς φάρμακα»

Στο έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησαν πριν από ένα χρόνο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας και η Οργάνωση Αποστολή της Αρχιεπισκοπής, αναφέρθηκε ο Αριεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στα γραφεία του Ιατρείου στους Αμπελόκηπους, ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε ότι η Εκκλησία έχει ως σκοπό να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις τον άνθρωπο, να τον στηρίξει ψυχικά, να τον δυναμώσει και να του δώσει κουράγιο στην πορεία της ζωής.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι κανείς ανασφάλιστος σε όλη την Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει χωρίς φάρμακο.

Τονίζεται ότι στον έναν χρόνο λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έχουν γίνει 16.800 ιατρικές επισκέψεις, 3.000 εργαστηριακές εξετάσεις, 2.800 εμβολιασμοί σε παιδιά, 500 ανασφάλιστοι ασθενείς λαμβάνουν φάρμακα κάθε εβδομάδα, ενώ συνολικά έχουν διατεθεί 46.000 φαρμακευτικά σκευάσματα και 260 κιβώτια με υγειονομικό υλικό.

Στο μεταξύ, φάρμακα και άλλο υγειονομικό υλικό συγκεντρώθηκαν για ακόμη μία εβδομάδα, σε Αθήνα, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Ακαδημίας και Άργος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ», με το Φιλανθρωπικός Οργανισμός Αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και το Κοινωνικό Δημοτικό Ιατρείο - Φαρμακείο του Δήμου Άργους-Μυκηνών.
Πηγή: skai.gr