Την Κυριακή απολογούνται οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν – Αντιδράσεις κομμάτων

Προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή το πρωί έλαβαν οι δυο συλληφθέντες για την δολοφονική επίθεση εναντίον του νεαρού Πακιστανού Σαχτζάτ Λουκμάν, στα Πετράλωνα, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Οι δύο δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα την Παρασκευή και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, οπλοφορία, οποχρησία και οπλοκατοχή.

Υπενθυμίζεται ότι στο σπίτι του ενός εκ των δύο δραστών εντοπίστηκαν πενήντα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγης. Και οι δυο είναι σεσημασμένοι για κλοπή, ενώ ο ένας από τους δύο δράστες υπηρετεί στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο άλλος είναι ιδιωτικός υπάλληλος.

Ο Σαχτζάτ Λουκμάν ήρθε στην Ελλάδα πριν από 6 χρόνια. Έμενε στο Περιστέρι και κάθε ξημέρωμα, πήγαινε με το ποδήλατό του στα Πετράλωνα, όπου φόρτωνε πορτοκάλια στη λαϊκή αγορά με μεροκάματο 20 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι δράστες στην αστυνομία, ο νεαρός Πακιστανός τους... έκλεισε το δρόμο με το ποδήλατό του.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε σήμερα το απόγευμα, το ΚΚΕ, στα Πετράλωνα έξω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί για αύριο, στις 2 μετά το μεσημέρι, σε πορεία διαμαρτυρίας προς την Ομόνοια και συμμετοχή στις 4 στη συναυλία, στο Σύνταγμα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Αθήνα Πόλη Αντιφασιστική.

"Τα φαινόμενα ρατσισμού θα παταχθούν αμείλικτα", διεμήνυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας σημειώνοντας πως η ελληνική κοινωνία δεν διέπεται από ρατσισμό.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους».

Απαντώντας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δήλωσε «η διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ για μικροκομματική εκμετάλλευση ξεπερνά πλέον κάθε όριο. Φθάνει στην καπηλεία της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Παριστάνει πως αγνοεί ότι η Ελληνική Αστυνομία ήταν αυτή που συνέλαβε τους δράστες του απεχθούς εγκλήματος, ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση».

«Εκτός από την πάνδημη καταδίκη και την ανάγκη εγρήγορσης των πολιτών, οι επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα, καθιστούν επιβεβλημένη την προσαγωγή των δραστών ενώπιον της Δικαιοσύνης. Η ατιμωρησία πρέπει να τερματιστεί και η εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου πολίτη από το Πακιστάν, μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική αρχή. Η πόλη της Αθήνας , η ελληνική κοινωνία και η Δημοκρατία δεν αντέχουν άλλες τέτοιες αποτρόπαιες συμπεριφορές», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Εκφράζουμε τη λύπη μας για τη δολοφονία στα Πετράλωνα. Χρέος όλων μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να απομονώσουμε αυτούς που ασκούν βία αλλά και όλους όσους τους υποκινούν με τον ακραίο ρατσιστικό λόγο τους.
Πηγή: skai.gr