Κλείσιμο

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Στη σύλληψη τριών ατόμων, για την ληστεία στο παλαιό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας τον Φεβρουάριο του 2012, προχώρησε η αστυνομία. Θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από τον υπουργό Προτασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και αξιωματούχους της αστυνομίας.

Το πρώτο άτομο συνελήφθη στην Πάτρα και η αστυνομία, κατά την προανάκριση, κατάφερε να ταυτοποιήσει και τους άλλους δύο. Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους αγοραστές και πλησίασαν τον πρώτο δράστη.

Και οι τρεις συλληφθέντες είναι Έλληνες, ηλικίας 35-50 ετών και προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα και την Αθήνα.

Ο σάκος με τα αρχαία αντικείμενα εντοπίστηκε στο χωριό Κόσκινα Ηλείας

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους καθώς ερευνούσε προσεκτικά κάθε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίαζε, λύνοντας σιγά – σιγά το κουβάρι της υπόθεσης.

Συνεχίζονται οι έρευνες, καθώς εκτιμάται ότι οι συλληφθέντες ίσως να εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις ή ίσως να υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί εάν λείπει κάποιο από τα κλοπιμαία, ενώ θα ελεχθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται, ώστε να επιστρέψουν στο μουσείο.

Θετικό μήνυμα η σύλληψη των δραστών της ληστείας στο μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας.
Όπως είπε: «η αποκάλυψη και η σύλληψη των δραστών της κλοπής στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και η ανάκτηση των κλαπέντων αποτελούν μία σπουδαία επιτυχία που προέκυψε από την αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου μας και της Ελληνικής Αστυνομίας».

Το χρονικό της ληστείας

Στις 7.30 το πρωί της 17ης Φεβρουαρίου 2012, δύο κουκουλοφόροι, μιλώντας σπαστά ελληνικά, μπήκαν στο μουσείο και ζήτησαν από την υπάλληλο στεφάνια και γραμματόσημα. Όταν εκείνη αρνήθηκε, οι δράστες την έδεσαν και τη φίμωσαν και στη συνέχεια άρχισαν να σπάζουν τις γυάλινες προθήκες, αφαιρώντας κυρίως χάλκινα και πήλινα εκθέματα.


Δείτε ΕΔΩ τα αρχαία αντικείμενα που είχαν κλαπεί
Πηγή: Ηλίας Κάνιστρας