Κλείσιμο

ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Ναι» σε επιμόρφωση, «όχι» σε απόλυση εργαζομένων στους Δήμους

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε απολύσεις εργαζομένων που απασχολούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση, ακόμα και σε περίπτωση που έχει προηγηθεί αξιολόγηση του προσωπικού, αντιτείνοντας πως οι προς απόλυση υπάλληλοι θα πρέπει να περάσουν από επιμόρφωση προκειμένου να καλύψουν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την προβλεπόμενη θέσπιση 200 νέων ειδικοτήτων από το 2013.

Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θέμης Μπαλασόπουλος, κατά τη διάρκεια εμφάνισής που πραγματοποίησε στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλασόπουλος σημείωσε πως το νεότευκτο μέτρο της διαθεσιμότητας καταλήγει σε απολύσεις και θα πρέπει να «παγώσει», τονίζοντας μάλιστα πως το χρέος των ΟΤΑ αναλογεί μόλις στο 0,9% του ελληνικού ΑΕΠ.

Παρά ταύτα, ο επικεφαλής της ΠΟΕ-ΟΤΑ παραδέχτηκε πως στους Δήμους έχουν γίνει «χιλιάδες» προσλήψεις «από το παράθυρο», εκτιμώντας όμως ότι πλεόνασμα προσωπικού παρατηρείται μονάχα σε «πέντε ή έξι» Δήμους της χώρας, ενώ αντίθετα υπάρχουν Δήμοι που υποφέρουν λόγω ανεπαρκούς στελέχωσης, δεδομένων των αναγκών τους.

Καμίνης: Πρώτα η αξιολόγηση

Παρέμβαση στη συζήτηση πραγματοποίησε και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, καλώντας για μία «ορθολογική λύση» που θα βασίζεται στις «πραγματικότητες της χώρας». Ο κ. Καμίνης έχει ταχθεί κατά της ένταξης των εργαζομένων του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Όπως σχολίασε ο κ. Καμίνης, η αντίθεσή του στο μέτρο της διαθεσιμότητας πηγάζει από το γεγονός ότι εφαρμόσθηκε προτού γίνει οποιαδήποτε αξιολόγηση του προσωπικού του Δήμου, με συνέπεια η διαθεσιμότητα να ισοδυναμεί με μία ακόμη «οριζόντια περικοπή».

«Μόλις μου πούνε, αμέσως θα βάλω [την αξιολόγηση] μπρός», κατέληξε ο κ. Καμίνης.
Πηγή: skai.gr