Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας  πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση παρουσία του υπουργού Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρου Καράογλου. Διμοιρίες των ΜΑΤ αλλά και αστυνομικοί με πολιτικά βρίσκονται επί ποδός, ενώ τοποθετήθηκε προστατευτικός φράκτης κοντά στην εξέδρα των επισήμων.

Πανό διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιρατσιστικών οργανώσεων αναρτήθηκαν κατά μήκους του δρόμου από όπου πέρασαν οι μαθητές.

Προηγήθηκε η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της πόλης το 1912. Στην τελετή συμμετείχαν 40 έφιπποι και 700 στρατιώτες, οι οποίοι διέσχισαν το κέντρο της πόλης και κατέληξαν στο Λευκό Πύργο. Ακολούθησαν κανονιοβολισμοί παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Την τελετή παρακολούθησε από τον εξώστη της Λέσχης Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας. Παραβρέθηκαν επισης οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Μακεδονίας - Θράκης.

Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Επίλαρχος κ. Ιωάννης Σηφάκης, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις για συμμετοχή στρατιωτικών τμημάτων στα μέτρα ασφαλείας κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2012, υπογράμμισε τα εξής:

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σχέδιο από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων και ο στρατός που βρίσκεται στην πόλη είναι λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων και αναπαραστάσεων. Ο στρατός δεν έχει καμία συμμετοχή στα μέτρα ασφαλείας».
Πηγή: skai.gr