Αίτημα αποφυλάκισης με καταγγελίες από το Νίκο Ζήγρα

Αίτηση για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής που του έχει επιβληθεί με περιοριστικά μέτρα υπέβαλε ο εξάδελφος και πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, επικαλούμενος σοβαρά και επιδεινούμενα προβλήματα υγείας, καθώς πάσχει από φυματίωση.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στο δικαστικό συμβούλιο που θα εξετάσει το αίτημά του, ο κ. Ζήγρας υπογραμμίζει πως ήταν ο πρώτος ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου που συνεργάστηκε με τις διωκτικές αρχές, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την μετέπειτα αποκάλυψη περαιτέρω στοιχείων από άλλους κατηγορούμενους.

Τονίζει δε πως ο ίδιος ήταν απλώς ένα εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του πρώην υπουργού, χωρίς όμως να έχει άμεση επαφή με τους ανθρώπους που είχε επιλέξει ο εξάδελφός του προκειμένου να «στήσει το δίκτυο εταιρειών και λογαριασμών» για την διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος.

Τέλος, ο κ. Ζήγρας ισχυρίζεται ότι είχε ζητήσει από το καλοκαίρι μέσω του συνηγόρου του να μεταβεί στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, συνοδευόμενος από «κάποιο όργανο της ανάκρισης», προκειμένου να αναληφθούν με την συναίνεσή του τα χρήματα που είχαν απομείνει στους τραπεζικούς λογαριασμούς όπου εμφανίζεται ο ίδιος ως δικαιούχος.

Όπως καταγγέλλει ο εξάδελφος του κ. Τσοχατζόπουλου, η πρότασή του αγνοήθηκε από τις δικαστικές αρχές.
Πηγή: skai.gr