Κλείσιμο

Δένδιας: Έρευνα για καταγγελίες περί αστυνομικής βίας στη ΓΑΔΑ – πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Tην παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, προκάλεσε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian που κάνει λόγο για φαινόμενα αστυνομικής βίας στη ΓΑΔΑ και φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν κακοποιημένους διαδηλωτές.

Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό, το θέμα έχει ήδη παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και θα διενεργηθεί έρευνα για τις επίμαχες καταγγελίες. Πρόσθεσε μάλιστα οτι δεν υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές.

Στο θέμα παρενέβη και ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι οι εν λόγω καταγγελίες έχουν κοινοποιηθεί και στον ίδιο από τις 2 Οκτωβρίου, με ερώτηση στην οποία ζητείται έρευνα για τα παραπάνω περιστατικά και άμεση λήψη μέτρων σε βάρος όσων προέβησαν σε τέτοιου είδους ενέργειες. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Δένδια για απραξία και για έμμεση συγκάλυψη αστυνομικών αυθαιρεσιών.

Στην απάντησή του προς την Κουμουνδούρου, το υπουργείο αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «ονειρεύεται φαντάσματα», σημειώνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακολουθεί «άλλους κώδικες αξιών». Παράλληλα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για «ασέβεια» απέναντι στις δικαστικές αρχές, οι οποίες δεν έχουν αποφανθεί ακόμα για τα καταγγελλόμενα περιστατικά, διερωτώμενο εάν «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ [νομίζουν ]ότι τις υποκαθιστούν»;
Πηγή: skai.gr