Εμπλοκή με το Euronews

Στον «αέρα» φαίνεται να είναι προς το παρόν το ελληνόφωνο κανάλι Euronews, αφού η ΕΡΤ, με ανακοίνωση της διοίκησης, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι επαναδιαπραγματεύεται την υπόθεση.

Το βασικό πρόβλημα ήταν η επίγεια ψηφιακή συχνότητα που παραχωρούσε η ΕΡΤ στο ελληνικό γραφείο του Euronews, καθώς ένας τηλεοπτικός σταθμός θα φιλοξενούσε έναν ανταγωνιστή του και μάλιστα σε μία συχνότητα που αποτελεί και δημόσια περιουσία.

Το νέο ΔΣ προειδοποιεί πως θα προσφύγει και νομικά, εφόσον διαπιστωθούν ποινικές ευθύνες σε όσους ενήργησαν ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο.

Ακόμα, η διοίκηση αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση πως «ουδέποτε πληροφορήθηκε, ούτε συμμετείχε στην πρόσληψη δημοσιογράφων για το Euronews», ενώ θέτει προς εξέταση στα κεντρικά του καναλιού στη Γαλλία θέματα που άπτονται της εταιρικής δεοντολογίας, των κανόνων ανταγωνισμού και του σεβασμού της ελληνικής πολιτείας.

Από την πλευρά του ελληνόφωνου Euronews προς το παρόν περιορίζονται στην επισήμανση ότι ο χειρισμός της υπόθεσης είχε την έγκριση του προηγούμενου διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.
Πηγή: skai.gr