Οργή του τουριστικού κλάδου για το «λουκέτο» στο Παλάτι των Ιπποτών στη Ρόδο!

Έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό για το κλείσιμο του αρχαιολογικού χώρου του Παλατιού των Ιπποτών στη Ρόδο και την άρνηση των υπαλλήλων να εργαστούν υπερωριακά (με άμεση καταβολή των αμοιβών εκ μέρους των τουριστικών γραφείων που πρακτορεύουν τις εταιρείες κρουαζιεροπλοίων) εκφράζει ο τουριστικός κλάδος.

Με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού, η ΓΕΠΟΕΤ (Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) υπογραμμίζει ότι «έχουμε την εντύπωση και το νοιώθουμε καθημερινά ότι ζούμε σε μια άναρχη χώρα», και ζητά την άμεση παρέμβαση του κ. Σαμαρά για να δοθεί άμεσα λύση.

Σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι αρνούνται να εργαστούν υπερωριακά παρά τις προγραμματισμένες επισκέψεις 3.000 επιβατών κρουαζιέρας που καταφθάνουν την προσεχή Δευτέρα στο νησί της Ρόδου...
Επικαλούμενη και σχετικό Δελτίο Τύπου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, η ΓΕΠΟΕΤ επισημαίνει ότι «είναι πραγματικά οξύμωρο να θέλουμε τουρίστες και εισερχόμενο τουρισμό την ίδια στιγμή που εμείς με τη συμπεριφορά μας τους διώχνουμε και τους στρέφουμε προς ανταγωνίστριες χώρες. Τέτοιες ενέργειες μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορούν να έχουν».

«Χάσαμε τη μισή τουριστική
περίοδο με τα μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους να είναι κλειστά τις απογευματινές ώρες(μετά τις 15:00 μμ) λόγω γραφειοκρατικών δυσλειτουργιών όπως η αργοπορία στην πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων ή οι πιέσεις των συνδικαλιστικών φορέων που δεν θέλουν να εφαρμόσουν το θερινό ωράριο και έφτασαν ακόμα και στο σημείο να κλείσουν την Ακρόπολη λόγω καύσωνα, (πράγμα πρωτόγνωρο για οποιαδήποτε χώρα πόσο μάλλον μια άκρως τουριστική όπως η Ελλάδα)» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.
Πηγή: skai.gr