ΕΛΛΑΔΑ


Ντ. Μπακογιάννη για αίτημα ΑΠ: Δεν θα κάνω χρήση της βουλευτικής ασυλίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δηλώνει ότι η μάχη που δίνει η Δημοκρατική Συμμαχία για την χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολλούς μετά το αίτημα της εισαγγελίας του ΑΠ για άρση της βουλευτικής της ασυλίας.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Για σκοπιμότητα πίσω από το αίτημα για άρση της ασυλίας της, πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι δεν θα κάνει χρήση του προνομίου.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε την άρση της ασυλίας της προέδρου της ΔΗΣΥ σχετικά με την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, που αφορά πόσο 1 εκατ. δολαρίων, ναυτικό συνάλλαγμα, που μετέφερε ο σύζυγος της Ισίδωρος Κούβελος για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό.

Η διακίνηση του ποσού, που υπήρξε καθ’ όλα νόμιμη, δεν δηλώθηκε στο πόθεν έσχες της πρώην υπουργού, με αποτέλεσμα να κινηθούν για την υπόθεση δικαστικές διαδικασίες.

Η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει ότι η μάχη που δίνει η Δημοκρατική Συμμαχία για την χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολλούς.

Η δήλωση της Ντ. Μπακογιάννη:

«Την πρώτη ημέρα της προεκλογικής περιόδου πληροφορούμαι από δημοσιογράφους και όχι από τη Βουλή, η οποία επισήμως με ενημέρωσε ότι δεν έχει παραλάβει οτιδήποτε, τη συνέχεια της στημένης υπόθεσης που αφορά στη δήλωση του «πόθεν έσχες» του συζύγου μου.

»Ο κόσμος καταλαβαίνει τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής, την επόμενη μέρα της διάλυσης της Βουλής.

»Χρήση της ασυλίας δεν πρόκειται να κάνω, όπως δεν κάνει κανένας βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

»Είναι σαφές πάντως, ότι η μάχη που δίνουμε για την παράνομη χρηματοδότηση των κομμάτων έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς».


"Τα χρήματα του συζύγου μου προήλθαν από ναυτιλιακό συνάλλαγμα και είχαν επενδυθεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο" είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ 100,3 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
 
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για την πορεία στη μνήμη του Γρ.Λαμπράκη
Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που τίθενται σε εφαρμογή από το πρωί της Κυριακής λόγω διεξαγωγής αθλητικ…
18.05.2013, 23:00
Άγιος Παντελεήμονας: Ηλικιωμένος δολοφόνησε γυναίκα και αυτοκτόνησε
Ένας 74χρονος πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε γυναίκα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο, σε διαμέ…
18.05.2013, 21:48
Κρήτη: Πυρκαγιά στην Ξερολιά Ηρακλείου
Η φωτιά βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές σε δύσβατο σημείο γεγονός που, σε συνδυασμό με τους ισχυρού…
18.05.2013, 21:16
Σημάδια βελτίωσης για το 12χρονο παιδί από τη Ρωσία
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρη Τομπούλογλου, το παιδί, που εξακολουθεί να νοσηλε…
18.05.2013, 21:08
Ποδηλατοπορεία σε περισσότερες από 45 πόλεις την Κυριακή
Στην Αθήνα, οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι, στο Πεδίον του 'Αρεως και διαμέσου των οδών Αλε…
18.05.2013, 20:42
Υπάλληλοι αυτοχρίσθηκαν διευθυντές και έδιναν άδειες! (upd)
Έως και την εκκίνηση των διαδικασιών για τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μπορεί να προκαλέσει το αποτέ…
18.05.2013, 19:25
Χαρακόπουλος: Δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων
O Μ. Χαρακόπουλος ζήτησε «να είναι πιο προσεκτικοί όσοι μιλούν αβασάνιστα ή διαρρέουν πληροφορίες για τη φορολ…
18.05.2013, 17:26
Απειλητική επιστολή προς τους Μουσουλμάνους της Ελλάδας: Θα σας σφάζουμε σαν τα κοτόπουλα
Σύμφωνα με τη Μουσουλμανική Ένωση, το απειλητικό και υβριστικό σημείωμα απειλεί τους Μουσουλμάνους με αίμα κα…
18.05.2013, 11:56
Περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους φαρμακείων προβλέπει το Μνημόνιο
Στόχος η συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης φέτος στα 2,44 δισ. ευρώ.
18.05.2013, 10:28
Συνελήφθη 26χρονος για τη δολοφονία 39χρονης γυναίκας
Ένας 26χρονος συνελήφθη το απόγευμα στον Πειραιά για τη δολοφονία μιας 39χρονης γυναίκας, που βρέθηκε νεκρή το…
17.05.2013, 23:26

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΚΛΕΙΣΤΕΣ OI ΑΡΔΗΤΤΟΥ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ Λ. ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ ΚΑΙ Λ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗΣ, ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ, Λ. ΑΜΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ.