Στον εισαγγελέα οι στενοί συνεργάτες του Ά. Τσοχατζόπουλου

Στην εισαγγελία Αθηνών οδηγούνται εντός της ημέρας, οι τρεις στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου που κατηγορούνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

Πρόκειται για τη λογίστριά του Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, το στενό συγγενή του, Νικόλαο Ζήγρα και τον επιχειρηματία Γιώργο Σαπχατζίδη.

Νωρίτερα, παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές και ο Αστέριος Οικονομίδης, για τον οποίο επίσης είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Θα απολογηθεί στις 2 το μεσημέρι.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα παραμείνει κρατούμενος έως τη Δευτέρα οπότε και θα απολογηθεί.

Ο ίδιος, σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για επικοινωνιακό προεκλογικό δώρο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Εντωμεταξύ, διευκρινίσεις σχετικά με τα κατασχεθέντα αντικείμενα κατά τις έρευνες στο σπίτι της δίνει η κόρη του συλληφθέντος Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.

Όπως λεει πρόκειται για 10 φύλλα χρυσού βάρους 99 γραμμαρίων το καθένα, συνολικής αξίας έως 29.000 ευρώ, και εννέα χρυσές λίρες, έκδοσης του 1935 που αποτελούν κειμήλια που της κληροδότησε ο παππούς της.

Η σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αναφέρουν από την πλευρά του τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Αναφέρουν ότι η σύλληψη ήταν αναμενόμενη και τη συνδέουν με τις μίζες που φέρεται να πήρε ο πρώην υπουργός Άμυνας από τη θυγατρική της ΜΑΝ Ferrostaal για την αγορά γερμανικών υποβρυχίων.

Διαβάστε ΕΔΩ τις πολιτικές αντιδράσεις για τη σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Δείτε: Τη συνέντευξη του κ. Τσοχατζόπουλου που είχε δώσει στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι νέοι Φάκελοι», στον Αλέξη Παπαχελά.

Πηγή: skai.gr