Εισαγγελείς και πορίσματα αμφισβητεί ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ

Λίγες ώρες μετά την άσκηση κακουργηματικών διώξεων για την υπόθεση των εικονικών παραστατικών και των υπερτιμολογήσεων, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αμφισβητεί τους εισαγγελείς, το πόρισμα του ΣΔΟΕ και τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σχετικά με τις διώξεις που ασκήθηκαν σε βαθμό κακουργήματος σε συνδικαλιστές για εικονικά παραστατικά και υπερτιμολογήσεις, ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης, Νίκος Φωτόπουλος, αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα του ΣΔΟΕ, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν επιρρίπτει ευθύνες στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Τέλος, ανέφερε ότι όλος ο θόρυβος έχει ξεσπάσει προκειμένου να καμφθεί το αγωνιστικό σθένος των συνδικαλιστών, καθώς τώρα ανοίγει η υπόθεση πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο κ. Φωτόπουλος επιτέθηκε στην παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ λέγοντας ότι οι συνδικαλιστές που ΠΑΜΕ πρώτοι συμμετείχαν στα ταξίδια, ενώ δήλωσε ότι «παραμένει σοσιαλιστής και αντιμνημονιακός».

Για «ρεσιτάλ υποκρισίας» κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης, ενώ κατηγόρησε τον κ. Φωτόπουλο και για «συγκάλυψη των ευθυνών των συναδέλφων του».
Πηγή: Νίκος Υποφάντης