Λ. Ρακιντζής: Ταξίδια συνδικαλιστών της ΔΕΗ με «φουσκωμένα» τιμολόγια

Δυσλειτουργίες, δαπάνες και σπατάλες στο δημόσιο περιλαμβάνει το τελευταίο κομμάτι του πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις υπερτιμολογήσεις ταξιδιών συνδικαλιστών της ΔΕΗ, υπόθεση που πλέον ερευνάται από το ΣΔΟΕ, αλλά και τον αρμόδιο εισαγγελέα. Μάλιστα, ο ΣΔΟΕ έχει αποστείλει το δικό του πόρισμα και στον υπουργό Περιβάλλοντος.

Για ταξίδια συνδικαλιστών της ΔΕΗ που κοστολογήθηκαν και πληρώθηκαν τουλάχιστον 50% πάνω από την αξία τους και για μελέτες που πληρώθηκαν αλλά δεν έγιναν ποτέ, έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ 100,3 ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.

Μιλώντας στο «ΣΚΑΪ με τον Νίκο Ευαγγελάτο» ο κ. Ρακιντζής γνωστοποίησε ότι το ΣΔΟΕ έλεγξε τα τιμολόγια ενός ταξιδιωτικού γραφείου στο Ηράκλειο τα οποία ήταν «φουσκωμένα». Σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή, υπήρχαν δύο τιμολόγια, ένα που πήγαινε στη ΔΕΗ, το οποίο ήταν «φουσκωμένο» και ένα που πήγαινε στο πρακτορείο για την αποπληρωμή του κόστους των ταξιδιών.

Ο κ. Ρακιντζής σημειώνει ότι στο πόρισμά του δεν έχει προσωποποιήσει ευθύνες και επανέλαβε ότι το ένα τιμολόγιο σε σύγκριση με το άλλο είχε «ανοίγματα».

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επισημαίνει ότι «θα μελετήσει άμεσα και με τη δέουσα προσοχή το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να σταθμίσει τις επόμενες ενέργειές της, συμπεριλαμβανομένης και – πέραν της έκβασης της αναμενόμενης εισαγγελικής έρευνας – της ανάληψης νομικών πρωτοβουλιών εναντίον όσων τυχόν αποδειχθεί ότι προέβησαν σε προφανείς υπερτιμολογήσεις ή εικονικές τιμολογήσεις ζημιώνοντας έτσι τη Επιχείρηση. Η σχετική έρευνα ανατέθηκε ήδη στην αρμόδια Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου της Επιχείρησης».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ πρώην αντιπρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ηλίας Σταμέλος, τόνισε ότι ως ΠΑΜΕ είχαν διαφωνήσει με την ίδρυση του Οργανισμού Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Εργαζομένων ΔΕΗ (ΟΚΔΕ) και μάλιστα σημείωσε ότι είχαν καταγγείλει το γεγονός ότι δαπανούνταν «εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για οργάνωση συνεδρίων».

Σε παρέμβασή του o ΓΓ της ΓΕΝΟΠ Κωνσταντίνος Κατσαρός χαρακτήρισε «ανυπόστατα» όσα είπε ο κ. Ρακιντζής και έκανε λόγο για «εντεταλμένη υπηρεσία που έχει στόχο να χτυπήσει τη ΓΕΝΟΠ». Ζήτησε να βγουν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Αναφερόμενος σε όσα είπε ο κ. Ρακιντζής για τις υπερτιμολογήσεις του ταξιδιωτικού πρακτορείου, είπε ότι «δεν ευθυνόμαστε εμείς αν το τουριστικό γραφείο δεν είχε τα παραστατικά», λέγοντας παράλληλα ότι όταν οργάνωναν ένα ταξίδι, έπαιρναν προσφορές και επέλεγαν τον μειοδότη.

Στην ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ αμφισβητεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τα εικονικά τιμολόγια και μιλά για συκοφάντες και λασπολόγους. Πίσω από αυτά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, κρύβονται ιδιωτικά και άλλα συμφέροντα. Ο πρόεδρός της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος επανέλαβε το αίτημά του να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών τα τελευταία είκοσι χρόνια.
Πηγή: skai.gr