Ανακοίνωση Αστ. Δ/νσης Ν. Αιγαίου για τις πολεοδομικές παραβάσεις στη Σαντορίνη

Τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί από την αρχή του χρόνου για πολεοδομικές παραβάσεις, στη Σαντορίνη, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Όπως αναφέρει, έχει πραγματοποιήσει 42 ελέγχους σε νεοαναγειρόμενες οικοδομές και άλλα κτίσματα και έχει ενημερώσει, εγγράφως το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου, το ΙΚΑ και τη Δ.Ο.Υ προκείμενου να προβούν σε ενέργειες δικής τους αρμοδιότητας.

Κατά τους έλεγχους συνελήφθησαν 13 άτομα για οικοδομικές εργασίες χωρίς άδεια και άλλα εννέα άτομα για εργασίες καθ' υπέρβαση της άδειας.

Μόνο την Κυριακή συνελήφθησαν οκτώ άτομα για παράνομες οικοδομικές εργασίες σε δύο διαφορετικά ακίνητα, στην περιοχή της Καλντέρας Οίας, μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η αστυνομία έχει ζητήσει τη συγκρότηση μικτών συνεργείων ελέγχων, από υπαλλήλους της Πολεοδομίας και αστυνομικούς, που θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση για την άμεση εφαρμογή του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Επισημαίνεται ότι στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας έχουν δοθεί εντολές και οδηγίες για αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας, σε κάθε περίπτωση βεβαίωσης πολεοδομικών παραβάσεων.
Πηγή: skai.gr