ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 4 το απόγευμα

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα διοργανώνει σήμερα, Τετάρτη, στις 16:00 το απόγευμα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ  ενόψει της ψήφισης στη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συνεχίζει την κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος.

Ακόμα, χαρακτηρίζει «χαριστική βολή» για τους συνταξιούχους τις νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Επίσης εκφράζει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της Εργατικής Εστίας και Εργατικές Κατοικίας και υποστηρίζει ότι η κατάργηση των δύο οργανισμών και οι ανατροπές στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης αποτελούν το πρώτο βήμα για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και των βασικών κοινωνικών αγαθών.

Το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στην Ομόνοια. Στις 6 και μισή θα γίνει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα Βενιζέλου.

 Παράσταση διαμαρτυρίας στις  11 το πρωί έξω απο το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου  29) έχουν προαναγγείλει οι οργανώσεις συνταξιούχων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ
Πηγή: skai.gr