Στα ιδρύματα «στέλνει» πολλά παιδιά η κρίση

Πηνελόπη Γκάλιου

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, στα 2.500 ανέρχονται τα παιδιά που βρίσκουν καταφύγιο σε δημόσια ιδρύματα παιδικής προστασίας ή σε ιδιωτικές δομές φροντίδας (ΜΚΟ, Εκκλησία) λόγω της κρίσης.

Την ίδια ώρα ωστόσο, οι δομές αυτές δηλώνουν αδυναμία να σηκώσουν τόσο μεγάλο βάρος και είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του παιδικού χωριού SOS που ενώ γίνεται δέκτης διπλάσιων αιτημάτων για φιλοξενία παιδιών από οικογένειες που δεν μπορούν τα κρατήσουν, αυξήθηκαν τόσο οι φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Τα στοιχεία κατέθεσε στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου, βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη, Γιώργος Μόσχος.

Αναφερόμενος δε στο θέμα της παιδικής ασιτίας ο κ. Μόσχος δήλωσε πως το φαινόμενο αυξάνεται ανησυχητικά και πλέον ολοένα και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς να έχουν ούτε ένα σάντουιτς στην τσάντα ή χαρτζιλίκι.

Παράλληλα όπως είπε, «παρατηρείται και το φαινόμενο παιδιά, τελειώνοντας το γυμνάσιο να μη συνεχίζουν τη φοίτηση τους στο λύκειο», ενώ έθεσε και θέμα προβλημάτων σε σχέση με την ψυχική υγεία των μαθητών.
Πηγή: skai.gr