Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με τον Κ. Κουλούρη

Εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί εάν διαπράχθηκαν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αντίστασης κατά της αρχής και παρακώλυσης συγκοινωνιών διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου μετά την αναφορά που υπέβαλε το ομάδα ΔΙΑΣ για το περιστατικό που συνέβη ξημερώματα Αττικής με τον πρώην υπουργό Κιμώνα Κουλούρη.

Παράλληλα, διενεργείται έρευνα και για τυχόν ευθύνες των αστυνομικών οργάνων που χειρίστηκαν την υπόθεση προς την κατεύθυνση αν τήρησαν το νόμο και αν κινήθηκαν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων δηλ αν όφειλαν να συλλάβουν και να κρατήσουν τον πρώην υπουργό.

Τους τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που διενήργησαν τον έλεγχο στον Κίμωνα Κουλούρη δέχθηκε τη Δευτέρα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής. Τους συνεχάρη για τη στάση που επέδειξαν να τιμήσουν το σώμα, και κατέστησε σαφές ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους.

Την παρέμβαση ανώτερων αστυνομικών για να δοθεί τέλος στο συμβάν μεταξύ του Κίμωνα Κουλούρη και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ κατήγγειλε στο μεταξύ στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Αντώνης Λιακόπουλος.

«Οι προϊστάμενοι προσπάθησαν να δώσουν τέλος στην υπόθεση (...). Δεν χρωστάει ο συνάδελφός μου τίποτε να πηγαίνει σπίτι του με νάρθηκα» δήλωσε για τον αστυνομικό που τραυμάτισε ελαφρά ο κ. Κουλούρης.

«Όλα τα χαρτιά ήταν στο αμάξι προσπαθούσε να αποφύγει τον έλεγχο επειδή ήξερε ότι είχε λήξει το δίπλωμα, και από αδέξιο χειρισμό του οχήματος του τραυμάτισε το συνάδελφό μου» δήλωσε ο κ. Λιακόπουλος. «Η εποχή του ‘ξέρεις ποιος είμαι εγώ’ έχει περάσει» υπογράμμισε.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας ΕΔΩ.

Διαβάστε το υπόμνημα των αστυνομικών ΕΔΩ
Πηγή: ι