Δ. Ρέππας: Ενστάσεις στο νόμο για την απελευθέρωση φορτηγών και βυτιοφόρων

Ενστάσεις για τις προωθούμενες αλλαγές στο νόμο για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών διατύπωσε ο Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στο υπουργικό.

Όπως είπε με τις αλλαγές που ουσιαστικά δημιουργούνται περισσότεροι περιορισμοί στην απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Επισήμανε ότι στο εξής οι νέοι επαγγελματίες υποχρεώνονται να δουλεύουν αποκλειστικά με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 5, ενώ στο νόμο που είχε εκπονήσει εκείνος εκτός από αυτά επιτρέπονταν και οχήματα Euro 4.

Αναφέρθηκε επίσης στους περιορισμούς που εισάγονται για μεταφορείς τρίτων χωρών και στην αύξηση της οικονομικής επιφάνειας που θα πρέπει να παρουσιάζουν οι νεοεισερχόμενοι στο επάγγελμα.

Σε ό,τι αφορά τη σύντμηση της μεταβατικής περιόδου ο κ. Ρέππας άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι η σύντμηση δεν αποτελούσε επιλογή της τρόικας αλλά της κυβέρνησης, καθώς οι εκπρόσωποι της τριμερούς είχαν συμφωνήσει απολύτως με τις διατάξεις που προβλέπονταν στο δικό του νόμο.

Επίσης άφησε αιχμές κατά της ΝΔ και του ΛΑΟΣ λέγοντας πως και τα δυο κόμματα είχαν ταχθεί υπέρ της 5ετους μεταβατικής περιόδου και όχι τριετούς, την οποία και καταργούν τώρα.
Πηγή: Αχιλλέας Τόπας