Κλείσιμο

Α. Δρέττα: Πρόβλημα στα ταμεία χωρίς την 6η δόση

Εάν δεν εκταμιευτεί η έκτη δόση του δανείου θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα ασφαλιστικά ταμεία προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, αφήνοντας να εννοηθεί πως χωρίς τη νέα δόση θα υπάρξει πρόβλημα καταβολής των συντάξεων.

«Η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία είναι πολύ δύσκολη, χρειαζόμαστε την έκτη δόση. Η έκτη δόση θα έπρεπε να εκταμιευτεί περί τον Οκτώβριο, βρήκαμε εντούτοις τα περιθώρια για τις συντάξεις, αλλά δεν έχουμε άλλα περιθώρια, αν δεν εκταμιευτεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε πρόβλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κ. Δρέττα προανήγγειλε εξάλλου νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, διευκρινίζοντας ότι πέραν των επικουρικών συντάξεων δεν θα χρειαστεί νέα παρέμβαση στο ασφαλιστικό.

Δήλωσε πως στις 25 Νοεμβρίου θα γίνει νέος έλεγχος από την ΕΕ για το ασφαλιστικό σύστημα, προσθέτοντας ότι από την 1η Ιανουαρίου 2012 θα είναι υποχρεωτικό το εργόσημο.

Σημείωσε επίσης πως έως το τέλος του έτους θα επανεξεταστούν - για πρώτη φορά- όλοι οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων.

Ο νέος ασφαλιστικός νόμος θα αρχίζει να έχει αποτελέσματα για τα ταμεία από το 2014 και μετά διευκρίνισε η γγ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Πηγή: skai.gr