Κλείσιμο

«Συναγερμός» για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκονται από την Τρίτη οι αρχές ενόψει της καθιερωμένης πορείας για το Πολυτεχνείο την προσεχή Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές φοβούνται ότι η 38η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα είναι η πιο δύσκολη των τελευταίων ετών δεδομένων των κοινωνικών συγκυριών, με κίνδυνο η επέτειος να αμαυρωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, «επί ποδός» θα βρίσκονται τουλάχιστον 7.000 αστυνομικοί και εκατοντάδες πυροσβέστες.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα περιφρουρούν το Πολυτεχνείο, την αμερικανική πρεσβεία, τη Βουλή και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 38η επέτειο του Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθούν και έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Τα μέτρα της τροχαίας που είναι από την Τρίτη το πρωί σε ισχύ αναλυτικά ΕΔΩ.

Κλίμα ανησυχίας
επικρατεί όμως και στην πανεπιστημιακή κοινότητα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Αρκετοί καθηγητές, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασαν το φόβο ότι τα πρόσφατα επεισόδια στις παρελάσεις μπορεί να μεταφερθούν στο φετινό εορτασμό του πολυτεχνείου, ενώ την ανησυχία εντείνουν πληροφορίες για ενδεχόμενη κατάληψη του ιδρύματος από ομάδες αριστεριστών, από την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων.

«Όσοι αναλαμβάνουν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και της κινητοποίησης των φοιτητών και του λαού θα πρέπει να αναλάβουν και ξεκάθαρες, αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την περιφρούρηση τους», διαμήνυσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων της Αθήνας.

Η ομαλή εξέλιξη του επικείμενου εορτασμού της 17ης Νοεμβρίου εξαρτάται αποκλειστικά από εξωτερικούς -ως προς το Ίδρυμα – παράγοντες, τόνισε από την πλευρά της η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Πηγή: skai.gr