Θεσσαλονίκη: Σωρεία παραβάσεων σε σχολικά λεωφορεία

Σωρεία παραβάσεων διαπιστώθηκαν σε σχολικά λεωφορεία κατά τους ελέγχους που ξεκίνησε η Τροχαία Θεσσαλονίκης από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Όπως ανακοινώθηκε, από το Σεπτέμβριο πραγματοποιήθηκαν 455 έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία, μισθωμένα για τη μεταφορά μαθητών και τουριστικά, κατά τους οποίους βεβαιώθηκαν 79 παραβάσεις.
Από το σύνολο αυτών, πενήντα αφορούν παραβάσεις, όπως τη μη υποβολή των οχημάτων στον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ), τη μη σωστή λειτουργία ταχογράφου, τη μη σωστή τήρηση των βιβλίων δρομολογίων και ρεπό, την έλλειψη ένδειξης σχολικού λεωφορείου κ.ά.

Ακόμη, καταγράφηκαν έξι παραβάσεις που αφορούν τη μη χρησιμοποίηση ζωνών ασφαλείας, έντεκα για έλλειψη πυροσβεστήρα, πέντε για έλλειψη φαρμακείου και τέσσερις για παραβίαση του ορίου ταχύτητας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα εκδηλώνονται συμπληρωματικές δράσεις σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλους αρμόδιους φορείς που αφορούν στη διαμόρφωση ορθής κυκλοφοριακής αντίληψης και αγωγής.


Πηγή: kathimerini.gr
Πηγή: skai.gr