Η εξαθλίωση διώχνει τους κατοίκους του κέντρου

Αδειάζει το κέντρο των Αθηνών από τους μόνιμους κατοίκους του, παρά τους σποραδικούς εξωραϊσμούς κτιρίων. Οι τοξικομανείς που παίρνουν τη δόση τους στις εισόδους των πολυκατοικιών, οι μετανάστες που συνωστίζονται από άθλιες συνθήκες σε μικρά διαμερίσματα, οι συμπλοκές μεταξύ παρανόμων, η εγκληματικότητα, η πορνεία διώχνουν τους Αθηναίους. Στο Δήμο Αθηναίων κατοικούν μονίμως 133.386

Πολλοί κάτοικοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια υπεράσπισης του κέντρου. Και δεν είναι οι μόνοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, στο Δήμο Αθηναίων κατοικούν μονίμως το 2011 133.386 λιγότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι το 2001. Καταγράφεται δηλαδή μείωση του πληθυσμού της τάξης του 20%.

Τα στοιχεία της απογραφής ήρθαν απλώς να επικυρώσουν μία πραγματικότητα γνωστή ακόμα και σε όσους δεν παροικούν στο κέντρο της πόλης. Σημαίνουν όμως και κάτι ακόμα. Περίπου 40 εκατομμύρια λιγότερα έσοδα για το Δήμο Αθηναίων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και βέβαια σημαντικά μειωμένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε ομόφωνα την αντίθεσή του στη μείωση των κονδυλίων. Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρεται ότι μπορεί η Αθήνα να έχει λιγότερους κατοίκους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει λιγότερα προβλήματα.

Πηγή: Καθημερινή
Πηγή: skai.gr