ΔΕΘ: Στα 2 εκ. ευρώ το κόστος των μέτρων ασφαλείας του Πρωθυπουργού

Το ποσό των 2 εκατομμυρίων  ευρώ αναμένεται να φτάσει το κόστος της αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε για την ασφαλή παρουσία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Ο φετινός προϋπολογισμός των αστυνομικών μέτρων αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 800.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, λόγω του  μεγάλου αριθμού των αστυνομικών όλων των υπηρεσιών που μετακινήθηκαν στην Θεσσαλονίκη αλλά και του αυξημένου χρόνου παραμονής τους εκεί.

Ο μέσος όρος παραμονής των αστυνομικών στην Θεσσαλονίκη  ήταν επτά ημέρες γεγονός που φούσκωσε ακόμη περισσότερο τον λογαριασμό .

Τα καύσιμα για τα λεωφορεία και τις κλούβες των ΜΑΤ από την Αθήνα και από άλλες μεγάλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας  και  τέλος το αυξημένο  κόστος της μεταφοράς των δεκάδων μοτοσυκλετών των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα από την πρωτεύουσα με μεταφορική. Στα ποσά αυτά προστίθενται και τα καύσιμα για τη διαρκή κίνηση των δικύκλων επί σχεδόν δέκα ημέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή επιχείρηση της αστυνομίας δαπανήθηκαν χρήματα για τη μεταφορά του ειδικού οχήματος εκτόξευσης νερού, όπως επίσης επιπλέον δαπάνες έγιναν για τη μεταφορά του κινητού φράχτη που τοποθετήθηκε κάθετα στις οδούς Μανόλη Ανδρόνικου και Γ’ Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, πληρώθηκαν για τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη δέκα εργάτες, οι οποίοι ανέλαβαν να στήσουν τα οδοφράγματα μπροστά από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Είναι ενδεικτικό πως μόνο το συρματόσχοινο για το δέσιμο των κιγκλιδωμάτων κόστισε 1.800 ευρώ!

Και βέβαια μην ξεχνάμε και τις διμοιρίες με τους εκατοντάδες  αστυνομικούς που συγκροτήθηκαν,από άλλες πόλεις όπως αυτή από το Αργος  ,που βρισκόταν στο Υπουργείο πολιτισμού και δέχθηκε την επίθεση από τους κουκουλοφόρους το βράδυ της περασμένης  Κυριακής   
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής