ΗΣΑΠ: Συνεχίζονται η δυσλειτουργία και τα προβλήματα

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται τα προβλήματα στα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου μετά τις μετατάξεις 144 υπαλλήλων που δούλευαν στους συρμούς του Ηλεκτρικού, στα Σταθμαρχεία, τα εκδοτήρια εισιτηρίων και άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αριστείδης Μπουρδάρας) τα προβλήματα θα αποκατασταθούν το αργότερο μέχρι την Τρίτη.

Την Παρασκευή υπέβαλε την παραίτησή του ο διευθύνων σύμβουλος των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε) Γιάννης Σπυράκος με εντολή του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο Λευτέρης Ρενιέρης, μέλος της Ένωσης Εργαζομένων ΗΣΑΠ, αποτέλεσμα είναι, οι συρμοί να διέρχονται από τους σταθμούς ανά 25 λεπτά, ενώ στα εκδοτήρια δεν υπάρχουν υπάλληλοι.

Οι υπάλληλοι που μετατάσσονται δεν έχουν έρθει ακόμα στο υπουργείο Πολιτισμού καθώς υπάρχουν κάποιες εμπλοκές δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Γιάννης Τσακοπιάκος, πρόεδρος της Πανελήνιας Ομοσπονσίας Εργαζόμενων στο υπουργείο.

Σημείωσε πως θα στελεχώσουν υπηρεσίες που υπολειτουργούσαν, θα είναι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου και με τις απολαβές των υπαλλήλων του υπουργείου.

Σημείωσε πως λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό οι συρμοί λειτουργούν εν μέρει ... ελευθέρας.

Η ένωση εργαζομένων καλεί έστω την ύστατη στιγμή τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση να σταματήσει στις σκόπιμες και στοχευμένες μετατάξεις των συναδέλφων τους.
Πηγή: skai.gr