Πελεγρίνης: Αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις θα εφαρμοστεί ο νόμος

Για εφαρμογή του νόμου υπό προϋποθέσεις έκανε λόγο την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ και στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

"Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, και δεν υπάρξουν δυναμικές ενέργειες των φοιτητών, σαφώς και θα εφαρμοστεί ο νόμος για τα ΑΕΙ" δήλωσε.

Ωστόσο, τόνισε ότι ο νόμος θα πρέπει να γίνει αποδεκτός από την κοινότητα, ενώ διερωτήθηκε «τι σημαίνει ψήφισε όλη η Βουλή, η Βουλή που έχει συναλλαγές από 'δω και από 'κει;»  Ο κ. Πελεγρίνης πρόσθεσε ότι ούτε ο νόμος Γιαννάκου ούτε ο αντικαπνιστικός νόμος εφαρμόστηκε.

«Δεν αρκεί να φέρεις ένα νόμο, πρέπει να γίνει αποδεκτός από την κοινότητα» σημείωσε. «Όποιος λεει να καταργηθεί το άσυλο δεν ξέρει το θέμα, το άσυλο είναι σύνθετο θέμα» υποστήριξε.

Στο μεταξύ, διάσπαση στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σημειώθηκε την Τετάρτη, καθώς ορισμένοι καθηγητές διαφωνούν με την απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος για μεταφορά της εξεταστικής περιόδου, ζητώντας να μείνει ανοιχτό το πανεπιστήμιο.

Για δυναμικές κινητοποιήσεις, χωρίς ωστόσο να κλείσουν τα Ιδρύματα, κάνουν λόγο στο μεταξύ οι πρόεδροι των ΤΕΙ που συνεδρίασαν εκτάκτως την Τετάρτη.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αποφάσισε να μετατεθεί κατά μια εβδομάδα η εξεταστική περίοδος για τις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ υπό κατάληψη τελούν 47 πανεπιστημιακές σχολές και τμήματα σε όλη τη χώρα.

Την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνεται στα Προπύλαια πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Πηγή: skai.gr