ΕΔΕ κατά αστυνομικού που παρεμπόδισε το έργο συναδέλφων του

Διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διατάχθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου σε βάρος Υπαστυνόμου Α΄, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, διότι επενέβη και παρεμπόδισε έργο αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στην περιοχή Πόρτο-χέλι, προσήχθη μαζί με το συνοδηγό, μετά από καταδίωξη, στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου ιδιώτης, που οδηγούσε το όχημά του σε κατάσταση μέθης.

Προηγουμένως αρνήθηκε τον αστυνομικό έλεγχο, αντιστάθηκε, εξύβρισε και απείλησε τους αστυνομικούς.
Ο Αξιωματικός για τον οποίον διεξάγεται η ΕΔΕ, μετά την προσαγωγή, επιβίβασε τον οδηγό και το συνοδηγό στο αυτοκίνητό του και αποχώρησε, επιστρέφοντας μαζί τους στο Αστυνομικό Τμήμα ύστερα από μιάμιση ώρα περίπου.

Μετά την επιστροφή του, εξύβρισε τους αστυνομικούς, που είχαν προχωρήσει στην προσαγωγή.

Για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε ο τοπικός Εισαγγελέας, ο οποίος ζήτησε να του υποβληθεί όλο το προανακριτικό υλικό, προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τη συμπεριφορά του Αξιωματικού, από ποινικής πλευράς. Παράλληλα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου θα υποβληθεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας πρόταση σχετικά με ενδεχόμενη διαθεσιμότητα του Αξιωματικού.

Σε βάρος του ιδιώτη, πέραν του διοικητικού προστίμου για την οδήγηση σε κατάσταση μέθης, σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, απείθεια και εξύβριση και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.
Πηγή: skai.gr