Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι εργασίες αποκατάστασης της πλατείας Συντάγματος

Με την τοποθέτηση ενός χλοοτάπητα έκτασης περίπου 2 στρεμμάτων, ολοκληρώνονται αύριο, Πέμπτη, οι εργασίες αποκατάστασης της πλατείας Συντάγματος από τον Δήμο Αθηναίων.

Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα, μετά από την καταγραφή και την αποτίμηση των ζημιών, που υπέστη η πλατεία κατά τα πρόσφατα επεισόδια, από την αρμόδια Διεύθυνση Κηποτεχνίας και Πρασίνου του Δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο, Άγγελο Αντωνόπουλο.

Οι εργασίας άρχισαν προχθές με την αποκατάσταση του δικτύου αυτόματου ποτίσματος, το οποίο ήταν πλήρως κατεστραμμένο στα σημεία όπου υπήρχαν οι σκηνές των διαμαρτυρομένων και ολοκληρώθηκαν σήμερα μαζί με την αποκατάσταση του ξύλινου τμήματος σε εννέα παγκάκια που επιδέχονταν επιδιόρθωση. Παράλληλα σήμερα άρχισε και η τοποθέτηση πρασίνου στα δύο πρώτα παρτέρια με έτοιμο χλοοτάπητα.

Το κόστος των παραπάνω εργασιών, όπως είπε ο κ. Αντωνόπουλος, ανέρχεται σε 10.000 ευρώ περίπου, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το κόστος της εργασίας καθώς η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του Δήμου Αθηναίων.

«Ο Δήμος Αθηναίων ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των δημοτών της Αθήνας αλλά και όλων των πολιτών και τουριστών που επισκέπτονται την πόλη μας, ώστε η πλατεία Συντάγματος να ανακτήσει την ομορφιά, την λειτουργικότητα και την ασφάλεια που της αρμόζει ως κεντρικής πλατείας της πρωτεύουσας», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών αποκατάστασης.

Ο ίδιος, όπως πρόσθεσε, ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων να φροντίσουν για το επόμενο διάστημα, επί 24ωρου βάσεως, την περιφρούρηση του αποκατασταθέντος πρασίνου της πλατείας Συντάγματος από τυχόν βανδαλισμούς.

Πηγή: skai.gr